Разлика помеѓу индуктивноста на заедничкиот режим и индуктивноста на диференцијалниот режим | ОЗДРАВИ

Кои се разликите помеѓу заеднички режим индуктивност диференцијалниот режим? Следете ги кинеските производителитеда разбереме:

https://www.inductorchina.com/common-mode-choke-getwell.html

Што е вообичаена индуктивност на режимот?

Индуктивност на заеднички режим, позната и како намотка за задави во обичен режим, обично се користи за филтрирање на сигнали за електромагнетни пречки во заеднички режим во напојувањето со компјутерско напојување. Во дизајнот на плочата, индукторите на заеднички режим се користат и како ЕМИ филтри за да се потисне електромагнетното зрачење генерирано од излезната сигнали со голема брзина.

Индукторот за заеднички режим е јадро на феритно мешање во заеднички режим, можеме да ја инхибираме електронската електроника во Кина, главно од два аспекти со различна големина на анализа на податоци, ист број на вртења од иста структура на серпентина симетрично на истото јадро на феритниот прстен, формирајќи Четири терминални уреди, до заеднички режим на сигнал помеѓу развојот претставува голема индукција студија модел има некои може да го инхибираат социјалното влијание фактори, и за диференцијален режим сигнал информации систем претставува некои мали истекување индуктивност речиси и да немаше ефект.

Кога принципот е дека струјата на заеднички режим тече во магнетен флукс надреден едни на други со цел да имаат прилично голема индуктивност, инхибицијата игра на струја во заеднички режим и кога двете струи на диференцијален режим што течат низ серпентина се откажуваат едни со други преку магнетниот прстен, без скоро никаква индуктивност, струјата на диференцијалниот режим може да помине без ослабување.

Индуктивноста на заедничкиот режим може ефикасно да го потисне рамномерниот развој на сигналот за мешање на заедничкиот режим на колото, но може да не влијае на диференцијалниот сигнал на режимот за пренос на податоци на нормалната патека за возење.

https://www.inductorchina.com/high-frequency-transformer-et-type-getwell.html

Што е диференцијална индуктивност?

Differential inductance is a property of the closed loop, that is, the electromotive force will resist the change of current when the current changes through the closed loop.This is called self-perception (self-perception), and it is their own closed-loop property.Let's say a student's current through the closed inductance is changed. The inductance, known as mutual inductance, is inductance in a country where there are no closed inductances, because the inductance in this country is now controlled by inductance.

The inductor circuit element and the inductor circuit are realized.A solenoid is a simple inductor that refers to a repeatedly wound wire (called a "coil") that can be hollow inside or have a Chinese metal core.Electromagnetic inductance self-induction.A transformer is an inductor formed between two systems coupled coils.Because of its mutual inductance, transformer is a kind of basic magnetic circuit element.

https://www.inductorchina.com/high-frequence-transformeruu-type-getwell.html

Разлика помеѓу индуктивноста на заедничкиот режим и индуктивноста на диференцијалниот режим

1. wиците за ликвидација на индукторите во заеднички режим се обично двонасочни; Еднонасочната диференцијална индуктивност е намотана.

2. Филтерот за отфрлање на пречки во вообичаениот режим може да се помине низ индукторот. Заедничкиот режим во индукторот се нарекува; Филтри за супресија на пречки во диференцијалниот режим и индуктори наречени индуктори на диференцијален режим.

3, е еднаков на ист број на вртења околу јадрото, е еднаков на дијаметарот на жицата, ликвидацијата на две спротивни калеми е вообичаен режим на индукција; диференцијалната индуктивност е намотана околу јадрото на серпентина.

4. Сигнал за заеднички режим: двата различни фактори кои имаат важно влијание врз процесот на учење на нултата линија и огнената линија може да поминат низ истиот нов сигнал; Сигнал за диференцијален режим: Погоден за употреба во сигналниот систем на истото коло.

Карактеристики на индуктивноста на заедничкиот режим: јадрото не се плаши од заситеност затоа што двата серија намотки на истото јадро се намотуваат во спротивни насоки .. Материјалот за феритни јаки со висока спроводливост е најнапредниот материјал на пазарот.

Карактеристики на диференцијалната индуктивност: Во случај на големи струјни апликации, бидејќи не е во намотката на серпентина како јадро на добавувачот, основниот материјал е најосновниот структурен материјал на пазарот на железо бидејќи пазарната цена е многу ефтина кога струјата тече низ серпентина се зголемува до точката каде што е заситено јадрото на серпентина.

Гев електроника е професионален производител на електронски компоненти, индуктори, три-пински индуктори , вообичаени режими индуктори и така натаму имаат големи предности, оригиналната постројка техничка поддршка, добредојдовте да се консултирате со примерокот.


Време на објавување: ноември-18-2020 година