Која е разликата помеѓу обичниот режим на задушување и трансформаторот | ОЗДРАВИ

Која е разликата помеѓу обичен режим гушење and a transformer?Let's follow the фабриката да разбереме:

The common mode choke and transformer are electronic components made from the inductance of electromagnetic coil on the raw material of transformer skeleton. They both use the principle of "moving magnetic to generate electricity, moving electric to generate magnetism".

https://www.inductorchina.com/high-frequency-transformer-et-type-getwell.html

Особено, заедничкиот режим на задави и трансформаторот имаат неколку електромагнетни намотки на серпентина. Затоа, обичниот режим на задушување и трансформаторот имаат многу сличности во структурата и принципот.

Во однос на основната структура, нема голема разлика помеѓу обичен задушувачки режим и трансформаторот. Сепак, постојат фундаментални разлики помеѓу заеднички задушувачи на режим и трансформатори, кои се отелотворени во три аспекти.

1. Разликата помеѓу двете примарни УСЛОВИ е што тие се дизајнирани за различни примарни УПОТРЕБИ.

https://www.inductorchina.com/common-mode-choke-getwell.html

2. Намотка за задави вообичаен режим е електронски уред дизајниран да се спротивстави на електромагнетното мешање во кола за напојување. Всушност, тоа е еквивалентно на двоен филтер, кој не само што ги филтрира електромагнетните пречки на заедничкиот режим во колото за напојување, но исто така ги филтрира сопствените електромагнетни пречки, со цел да се осигура дека другите компоненти во истото коло за напојување нема да бидат предмет на електромагнетни пречки. Заедничкиот режим ги задушува само сигналите за податоци засновани на наизменични сигнали за податоци и комуникација со исклучително ниска фреквенција. е дизајниран за промена на работен напон во колото за напојување. Трансформаторите можат да се базираат на наизменична струја и наизменична струја.

3. Бројот на вртења на серпентина за задави во заеднички режим е значително помал од оној на трансформаторот во структурата. Всушност, бидејќи нивните примарни КОРИСТИ се суштински различни, употребените суровини се различни. Најзначајната разлика е во тоа што суровината на јадрото на трансформаторот е обично силиконско челично лимско трансформаторско јадро, додека вообичаениот режим на задушување е обично феритно јадро.

That's the difference between a common mode choke and a transformer. Hope you like it!We are an индуктивности , ако треба да купите на големо или да прилагодите, контактирајте не


Време на објавување: ноември-02-2020 година