Кои се основните структури на индукторот | ОЗДРАВИ

Кои се основните структури на индукторот? Производителот на радијален индуктор на Getwell ви ја раскажува приказната.

Индуктор е уред кој може да ја претвори електричната енергија во магнетно складирање на енергија. Структурата на меѓусебниот индуктор е слична на структурата на трансформаторот, но има само една ликвидација. Индукторот има одредена индуктивност и само ја блокира промената на струјата.

Ако индукторот нема струја, тој ќе се обиде да ја запре струјата кога струјното коло е поврзано. Ако поминува низ струја, ќе се обиде да ја задржи струјата постојана кога колото е исклучено. Индукторите се нарекуваат и задави, реактори , и динамички реактори.

Индуктор за моќност СМ

Индуктор за моќност СМ

Структура на индукторот:

Индукторот обично се состои од скелет, серпентина, штит, материјал за пакување, магнетно јадро или железно јадро и така натаму.

1. Рамката

Рамката генерално се однесува на заградата за намотување на серпентина. Некои големи фиксни индуктори или прилагодливи индуктори. Повеќето од нив се завиткани околу рамката со емајлирана жица. Магнетното јадро или бакарно јадро или железно јадро потоа се инсталира во празнината на рамката за да се зголеми неговата индуктивност. Рамките обично се изработени од пластика, бакелит и керамика. Може да се направи во различни форми според реалните потреби.

2. Намотката

Намотката се однесува на збир на калеми со специфицирани функции и е основната компонента на индукторот. Намотката може да се подели на еднослојно и повеќеслојно. Еднослојното намотување има две форми: густа ликвидација и меѓувиткување. Повеќеслојното намотување има намотување на слоеви, хибридно ликвидација , ликвидација на саќе и други форми на ликвидација.

3. Јадро и лента

Magnetic core bar and magnetic strip are generally made of nickel-zinc ferrite or manganese-zinc ferrite and other materials, with "I-shaped", column, cap, E, tank and other shapes.

Индуктори на радијална моќност                     Индуктори за напојување од типот пин

Индуктори на радијална моќност                                          Индуктори за напојување од типот пин

4. Јадрото 

Core materials mainly include silicon steel sheet, permalloy, etc., and its shape is mostly "E" type.

5. Штит

Со цел да се спречи магнетното поле генерирано од некои индуктори да влијае на нормалното работење на други кола и компоненти, метал заштитен слој се додава на индуктори. Кога индукторот е заштитен, загубата на серпентина се зголемува и вредноста на Q се намалува.

6. Материјали за пакување

Некои индуктори, по ликвидацијата, користат материјал за завиткување за запечатување на серпентина, јадро, итн. Материјалите за пакување се пластична или епоксидна смола.

The above is organized and published by the radial inductor supplier.If you do not understand, welcome to consult us!Alternatively, search "inductorchina.com"


Време на објавување: април-08-2021 година