I nā mea noi e hoʻohana i nā inductors | ʻO GETWELL

He aha kahi Inductor? I kēia manawa, hale hoʻolauna iā ʻoe.

ʻO kahi inductor, i kapa ʻia hoʻi he coil, choke, a reactor paha, he ʻāpana uila passive ʻelua paha e mālama i ka ikehu i ka wā o ka flux magnetic ke kahe ʻia i kēia manawa. ʻO kahi mea hoʻokomo i loko o kahi ʻeha wili insulated i loko o kahi wili e pili ana i kahi kumu.

Ke hoʻololi nei ka mea i loko o kahi mea hoʻokomo, hoʻololi ka flux magnetic manawa-ʻokoʻa i kahi uila (emf) (voltage) i loko o ka mea alakaʻi, i wehewehe ʻia e ke kānāwai o ka hoʻokomo o Faraday. kūlike me ke kānāwai a Lenz, hōʻike ka volta i hoʻokomo ʻia i kahi polarity (ʻaoʻao) e kūʻē nei i ka loli o ke au i hana iā ia. ʻO ka hopena, kūʻē nā mea hoʻokomo i nā loli i kēia manawa ma o lākou.

he aha ka mea hoʻokomo i hoʻohana ʻia no?

Hoʻopili nā Inductors i nā piʻi o kēia wā a i ʻole nā ​​kui kuʻi ma ka mālama manawa ʻana i ka ikehu i loko o ka māno uila a laila hoʻokuʻu hou ʻia i ke kaapuni.

I nā polokalamu hea e hoʻohana ai nā inductors?

Hoʻohana mua ʻia nā Inductors i ka mana uila a me nā pono uila no kēia mau kumu nui: Choking, keʻakeʻa, hoʻomeamea ʻana, a i ʻole kānana / hoʻomālie ʻana i ke kani pinepine ʻana i nā kaapuni uila E mālama a hoʻololi i ka ikehu i nā mea hoʻololi uila (dc-dc a i ac-dc paha) a i ʻole LC (inductor / capacitor) "pahu" kaapuni Impedance kūlike.

Nā hoʻohana maʻamau o nā inductors

Hoʻohana nā hoʻohana o ka inductors i nā koina hoʻoili uila. Hoʻohana pinepine ʻia i kēia mau mea:

I loko o nā choke

Ke kahe ʻo AC ma waena o nā inductors, hana ia i kahi kahe i kēia manawa ma waena o nā ʻano ʻē aʻe. A laila, ʻoki ka mea hoʻopili i ka kahe AC a hala i ka DC. hoʻohana pinepine ʻia kēia i kahi kumu hoʻohuli kahi e hoʻohuli ai ka lako AC i DC.

I ke kani ʻana o ke kaʻa kaʻa

Ma o ka hoʻohana ʻana o nā mea hoʻokomo, hiki i nā kaapuni tuning ke koho i ke alapine i kuhikuhi ʻia. ʻO nā hāmeʻa uila e like me nā leki uila tuning a me ke kīwī e hoʻohana i nā ʻano capacitor ma ka ʻaoʻao o ka mea hoʻokomo. Hoʻololi ia i ke alapine a kōkua e koho i loko o nā kahawai he nui o ke alapine.

E mālama ikehu i loko o kahi hāmeʻa

Hiki i nā Inductors ke mālama i ka ikehu. Mālama ʻia ka ikehu me he flux magnet a hiki ke nalo ke lawe ʻia ka lako pono. ʻike ʻoe i kēia i nā kaapuni kamepiula kahi e hoʻololi pinepine ai nā lako mana.

E like me nā mīkiniʻimi

Kūpono loa nā mea pili kokoke i inductive a ʻaʻole hiki ke hoʻopili. ke kumu nui loa ma hope o ka inductance, ʻo ia ka flux magnet i loko o ka wili e kūʻē nei i ke kahe o ka uila. Hoʻohana ʻia ka mīkini sensor proximity i nā kukui kalepa e ʻike i ka nui o ke kalepa.

E like me nā mika

Hana kahi relay ma ke ʻano he kuapo. ka hoʻohana ʻana o ka coil inductor i loko o ke kuapo e pili pū me ke kahe o AC e hana i kahi flux magnet.

I nā mīkini hoʻokomo

Hoʻopili nā Inductors i ka wikiwiki o ka motika. E hoʻohuli ka lāʻau i loko o ka motika i ka flux magnet i hua ʻia e ka AC. e hoʻoponopono ʻoe i ka wikiwiki o ka motika i kūlike me ke alapine o ka lako pono mai ke kumu.

Hoʻonohonoho ʻia a paʻi ʻia nā mea i luna e ka mea hoʻolako inductorium. Inā ʻaʻole ʻoe e maopopo, e ʻoluʻolu kāhea iā "

Nā hulina e pili ana i ka inductorium:


Ka manawa o ka manawa: Mar-25-2021