O le a le Chip Masani Faiga keke | GETWELL

O loʻo i ai patches mo masani masani inductors? Lenei tatau ona tele o tagata faʻatau ma tagata faʻatau le masalosalo? O le masani masani choke gaosi oloa Getwell o le a taliina le masani mode choke i le iʻuga leai se patch;

E tatau ona tatou malamalama pe faʻafefea ona aoga; masani masani inductors i ai maualuga amataga permeability, tele impedance ma faʻaofiina leiloa i le geomagnetic fanua, lelei faʻalavelave faʻalavelave, ma le-resonant faʻaulu leiloa i se lautele lautele laina.

masani masani koa masani ai masani i aso uma olaga. I le faʻaogaina o komupiuta, e tele ituaiga eseese o taimi, matagaluega faʻafuainumera ma analog analog e fefiloi i luga o le komepiuta totonu totonu motherboard. A latou galulue, latou gaosia se tele numera o maualuga taimi eletise eletise ma faʻalavelave i le tasi ma le isi, e pei o EMI. Eletise fesoʻotaʻi o le a faʻailoa atu foi i fafo e ala i le avetaʻavale poʻo fafo uaea i luga o le motherboard, mafua ai eletise eletise eletise, e le gata e aʻafia ai le masani galuega a isi mea faʻaeletise, ae faʻaleagaina foʻi le tino o le tagata.

E i ai patches mo masani masani inductors?

E faʻalagolago lea i le masani mode choke. E tali tutusa i le fausaga ma le faʻagaioiga i le ituaiga tu saʻo ona o le chip masani mode inductor.

coil faiga masani koka aofia ai conductors faamaapeina faataamilo ma faataamilomilo luga insulate tubes, lea e insulated mai le tasi i le isi. O le faʻamaʻotiina paipa mafai ona papaʻu pe i ai se uʻamea autu poʻo maneta pauta autu, lea e taua o inductance. I L, o iunite o Henry (H) ma milliHenry

(mH), micro Henry (uH), 1H = 10 ^ 3mH = 10 ^ 6uH.

Faavasegaina o masani masani inductors.

Faʻavasegaina i inductance fomu: tumau inductance, fesuiaʻiga inductance.

Faʻavasegaina e tusa ma le meatotino o maneta avetaʻavale: puʻu puʻu, ferrite coil, uʻamea coil, apamemea coil.

Faʻavasegaina i le natura o le galuega: velo velo, oscillating coil, fetinaʻi coil, mailei coil, deflection coil.

Faʻavasegaina i le faʻavasegaina fausaga: tasi-vaega coil, multi-layer coil, honeycomb coil.

Tapulaʻa uiga autu o coil inductance:

1. Faʻatonuga L

Inductance L o loʻo fai ma sui o le coil lava ia, tutoʻatasi mai le masani masani o le taimi nei. Vagana ai faʻapitoa coil inductance (lanu code inductors), o le inductance e masani lava e le o faʻailogaina i luga o le coil, ae o se igoa faʻapitoa.

2.faʻaalia XL

O le lapoʻa o le faʻaputuga o le coil i luga o le AC o loʻo taofia nei e taʻua o le inductive reactance XL, o le iunite o le ohm. O lona fesoʻotaʻiga i le faʻaaogaina L ma le fesuiaʻi o loʻo i ai nei taimi F o XL = 2πfL

3.Faʻamatalaga taua Q

Tulaga taua Q o se aofaʻi tino fai ma sui o le lelei coil, Q o le fua faʻatatau o le faʻaosoina teteʻe XL ma lona tutusa teteʻe atu, o le: Q = XL / R.

O le maualuga o le Q taua o le coil, o le laʻititi o le leiloa o le matasele. O le Q aoga o le coil e fesoʻotaʻi ma le DC tetee o le uaea, o le dielectric leiloa o le auivi, leiloa mafua mai i le talita poʻo le uʻamea autu, ma le aafiaga o le paʻu aafiaga i le maualuga taimi masani. O le Q taua o le coil masani lava mai le sefulu i le selau.

4.faʻasoaina capacitance

O le capacitance i le va o le coil liliu ma liliu, i le va o le coil ma le talita, i le va o le coil ma le ipu ua lauiloa o le tufatufaina capacitance. O le i ai o le tufatufaina capacitance faʻaititia le Q taua o le coil ma faʻateleina le mautu atili leaga. O le mea lea, o le laʻititi o le tufatufaina capacitance o le coil, o le sili atu lea.

Inductors masani masani faʻaaogaina coil o:

1.Single layer coil

O le tasi vaega faʻaputuga coil e faia i le uaea insulated manuʻa faʻataʻamilomilo ma faʻataʻamilomilo i luga o le pepa paipa poʻo bakelite faʻapipiʻi.

2.Honeycomb coil

Afai e alo ese se faʻaputuga uila, e le faʻatusatusa ona vaalele i le pito i luga o le faʻasologa, ae faʻasolosolo i le Angle ua faʻamatalaina e Yi. E taʻua lea mea o le meli coil. Ma o le aofaʻi o taimi e piʻo ai i tua le uaea pe a uma ona faʻasolo tasi, e masani ona taʻua o le numera o punou togi. O lenei metotia e i ai le lelei o laʻititi tusi, laititi tufatufaina capacitance ma tele inductance. e faʻaaoga ai le masini faʻapipiʻi meli e faʻapipiʻi ai coil i totonu o le meli O le tele o gaugau manatu, o le laʻititi o le tufatufaina capacitance.

3.Ferrite autu ma uʻamea efuefu coil autu

O le faʻaaogaina o le faʻaputuga e fesoʻotaʻi ma le i ai poʻo le toesea o maneta autu. O le faʻaofiina o se faʻavae autu i totonu o le pu o le uila e mafai ona faʻateleina ai le totoina ma faʻaleleia le tulaga taua o le faʻaputuga.

4.Copper coil

O le kopa autu coil e lautele faʻaaogaina i le ultrashort galu tele. O le tulaga o le kopa autu coil ua faʻasolosolo e suia le faʻaaogaina, lea e talafeagai ma anagata.

5.Color code inductor

O le lanu code inductor o se inductor ma tumau inductance, ma lona inductance ua makaina e lanu lanu o le tetee.

6.Coke coil (tataʻa faʻaputuga)

O le coil e faʻatapulaʻaina le tafe o felafolafoaʻiga o loʻo taʻua o le choke coil, lea e vaevaeina i le maualuga o taimi o le choke coil ma le low frequency choke coil.

Coil 7.Deflection

Deflection coil o le galuega faatino avega o televise vailiili. Deflection coil manaʻomia maualuga deflection nofouta, toniga maneta fanua, maualuga Q taua, laʻititi tele ma maualalo le tau.

O loʻo taua i luga le poto masani a le SMT, o loʻo iai le faʻamoemoe e fesoasoani ia te oe ile tele o taimi. O i matou o kamupani e tuʻuina mai Saina - Getwell Electronics.

Suʻesuʻega e faʻatatau i le tuʻufaʻatasia o tagata:


Taimi Post: Mar-17-2021